E-ticaret yapmak için gerekenler ve satış yapmak

E-ticaret yapmak için gerekenler ve satış yapmak
Fiziksel mağazanız sadece belli saatlerde açık olabilirken, sanal mağazanız 7 gün 24 saat hizmet verebilir.
Fiziksel mağazalar bulundukları konuma göre belirli bir müşteri kitlesine hitap edebilirken, sanal mağazanız internet üzerinden tüm dünyadan erişilebilir ve aynı anda neredeyse sınırsız sayıda müşteri sitenizde gezebilir.
Fiziksel mağazanızda sergileyebileceğiniz ürün sayısı mağazanın metrekaresine bağlıyken, sanal mağazanızda sınırsız sayıda ürün barındırılabilir.
Tabii ki bu ürünler gerçekte üretebileceğiniz veya tedarik edebileceğiniz, aynı zamanda hızlı bir şekilde müşteriye kargılayabileceğiniz ürünler olmalıdır. (Bu konuyu üçüncü bölümde daha detaylı inceleyeceğiz)
Peki, aklınızda iyi bir iş fikri var ve e-ticaret yapmak istiyorsunuz. Ya da fiziksel bir mağazanız var ancak işinizi internete taşıyıp daha çok müşteriye ulaşmak istiyorsunuz.
Nasıl ve nereden başlayacaksınız? E ticaret sitesi kurma maliyeti nedir? Hangi evraklar gerekiyor?
Yapmanız gerekenleri sırasıyla, adım adım anlatacağım.
Okumaya devam edin…
BÖLÜM 2
E-ticaret için Şirket Kurmak Zorunda Mıyım?
E-ticaret yapabilmek için şirket kurma zorunluluğu vardır. Mevzuata göre internette satılan her ürünün faturalandırılması ve ilgili vergisinin ödenmesi gerekir.
Ayrıca, müşterilerinizden kredi kartı ile ödeme alabilmek istiyorsanız, sanal pos başvurunuzda sizden şirket kuruluş belgeleriniz istenecektir.
E ticaret Şirketi Kurmak
E ticaret şirketi kurmak için gerekenler, farklı bir alanda faaliyet gösterecek şirketten farklı değildir. Şahıs şirketi veya sermaye şirketi (limited, anonim şirket) kurabilirsiniz. Her şirket türünün kendine göre avantajları vardır. Bir mali müşavir ile görüşerek size en uygun şirket tipini belirleyebilirsiniz.
E ticaret şirketi kurma maliyeti nedir?
Şirket kuruluş maliyetleri şirket türüne göre değişmekle birlikte, en düşük maliyetli ve kurulması en kolay olan şahıs şirketi, Ticaret Odası kaydı dahil, yaklaşık 500 – 600 TL maliyetle kurulabilmektedir.
Aşağıdaki videoda şahıs şirketi kuruluş aşamalarını, avantaj ve dezavantajlarını, gerekli evrakları ve maliyetleri inceleyebilirsiniz.
Kuruluş sonrası maliyetler
E-ticaret şirketlerinin kuruluş sonrası periyodik giderleri aşağıdaki gibidir. Bu maliyetler firmanın kar-zarar durumuna ve iş hacimine göre farklılık göstermektedir.
Her ay yapılan ödemeler
KDV
Çalışanınız var ise sigorta primi
Kendi BAĞKUR priminiz
Mali müşavir ücreti
Üç aylık dönemlerde yapılan ödemeler
Stopaj (Muhtasar)
Geçici Vergi
Yılda bir kez yapılan ödemeler
Yıllık Gelir Vergisi ya da Kurumlar Vergisi
Noter tarafından yapılan yasal defter tasdikleriniz
Ticaret odası üyelik aidatı
Yorumlar
Şu anda yorum yok!
Yorumunuzu bırakın